Creatief aan de slag met foto's en afbeeldingen

Leerlingen van nu willen werken met digitale foto’s en beelden. Ze willen deze content creëren, organiseren en bewerken. Deze workshop helpt je beeldmateriaal organiseren en beheren in online albums, een album delen met een collega, een collage of animatiefilm maken met Google Foto’s. Je leert ook op een creatieve manier gebruik maken van Google Tekeningen en andere hedendaagse online tools om (interactieve) afbeeldingen, flowcharts, strips … te creëren.Tijdens deze workshop ontdek je de verschillende toepassingen en mogelijkheden om beeldmateriaal te organiseren, beheren en bewerken. Je verkent samen met de trainer de nodige handvaten aan de hand van voorbeelden in een klascontext.

DigCompEdu niveau:

B

Platform:

Google

Focus van de training:

Toepassing

Duur van de sessie:

3u00

Opleidingscode

[GG.B.101]

Beeldmateriaal organiseren en beheren in Google Foto’s;Google Foto’s op je smartphone;Foto’s op je smartphone synchroniseren naar Google Foto’s;Een album aanmaken;Een album of foto delen met anderen;Een collage of animatiefilm maken in Google Foto’s;Foto’s zoeken;Eenvoudige bewerkingen op foto’s met Pixlr;Creaties ontwerpen met Google tekeningen;Andere interessante creatieve tools voor de Chromebook;Schoolvoorbeelden en tips voor beter gebruik.

Na deze opleiding je kennis en vaardigheden verder verdiepen?

Dankzij het online opleidingsplatform Schoolupdate ga je zelfstandig aan de slag met het verkennen digitale tools met behulp van interactieve modules en praktische oefeningen.

Ontdek Schoolupdate
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.