Interactieve presentaties maken met Google Slides

Leerlingen raken snel verveeld en verdwaald tijdens eenrichtingspresentaties, dus het is het beste om het interactiever en boeiender te maken. Tijdens deze workshop leer je de basisfunctionaliteiten van Google Slides gebruiken en ontdek je hoe je visueel én inhoudelijk een sterke slide opbouwt, gebaseerd op onderzoek en expertise. Met een paar eenvoudige maar krachtige aanpassingen en tools wordt je presentatie een ware interactieve inspiratiebron voor je leerlingen.

DigCompEdu niveau:

B

Platform:

Google

Focus van de training:

Didactiek

Duur van de sessie:

3u00

Opleidingscode

[GG.B.157]

Het belang van betrokkenheid;Multimedia-principes;Presentatietechnieken voor een grotere betrokkenheid;Strategieën die de betrokkenheid vergroten;Combineer woord en beeld;Activeer relevante voorkennis;Laat leerstof actief verwerken;(Google)Tools om interactie te stimuleren tijdens de les.

Na deze opleiding je kennis en vaardigheden verder verdiepen?

Dankzij het online opleidingsplatform Schoolupdate ga je zelfstandig aan de slag met het verkennen digitale tools met behulp van interactieve modules en praktische oefeningen.

Ontdek Schoolupdate
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.