Digitaal leren

Duurzaam digitaliseren in de klas

8/17/2022

Deze zomer werd de tweede en laatste schijf van de digisprong uitbetaald. De Vlaamse regering voorziet een bedrag van 510 euro per leerling om te investeren in digitaal onderwijs. Hoe kun je dat bedrag op een slimme, duurzame manier inzetten?

Met de digisprong investeert de Vlaamse overheid in totaal zo'n 375 miljoen euro in de digitalisering van het onderwijs. Op dinsdag 16 augustus las je op VRT NWS een artikel rond de aankoop van laptops en chromebooks in scholen. Een korte samenvatting: Minister Ben Weyts wil door middel van de digisprong dat elke leerling vanaf het vijfde leerjaar een eigen toestel ter beschikking heeft. Het budget van 510 euro per leerling kan dus gebruikt worden om laptops, tablets of chromebooks aan te kopen. De school mag zelf kiezen welk type toestel of model ze wensen aan te kopen en in het secundair onderwijs is het ook toegestaan om kosten door te rekenen aan de ouders.

DaaS, da's een duurzame en voordelige oplossing!
DaaS? Da's Device as a Service! Met een DaaS betaal je als school maandelijks of per kwartaal een vast bedrag voor een Chromebook. In die prijs zitten onderhoudskosten, licenties en garantie verwerkt. Je bent dus dankzij een abonnement meteen gerust! Als school blijf je met DaaS flexibel, je kan snel inspelen op veranderingen en makkelijk overschakelen naar nieuwe modellen zonder dat dit opnieuw een grote investering wordt. DaaS? Da's de ideale oplossing om je budget over een lange termijn te spreiden!

Da's goed voor het onderwijs

Bij een leasingcontract betaal je elke maand, of per kwartaal, een vaste prijs voor het gebruik van Chromebooks. Alle leerlingen en leerkrachten kunnen dus altijd gebruik maken van de nieuwste modellen zonder telkens een nieuwe, grote investering te doen. Start elk schooljaar met de nieuwste technologieën en tools om je lessen naar het hoogste niveau te tillen

Da's goed voor de natuur

Alle toestellen worden teruggestuurd naar Acer wanneer het leasingcontract afloopt. Als producent kan Acer de Chromebooks op een correcte manier resetten, hergebruiken, herstellen of recycleren. Device as a Service zorgt er met andere woorden voor dat er minder hardware op de afvalberg belandt.

Da's goed voor je budget

DaaS is een budgetvriendelijke oplossing die toelaat om je investeringen te spreiden over een langere termijn en zo méér uit je budget te halen. In de plaats van een éénmalige investering in een chromebook voor elke leerling, met het budget van de digisprong, kan die kost gespreid worden over een langere periode. Zo betaal je een kleiner bedrag per maand of per kwartaal over een periode van bijvoorbeeld 2 jaar. Na die 2 jaar kun je - met hetzelfde budget - overschakelen naar nieuwe modellen, zonder dat de gebruikte chromebooks in de vuilnisbak vliegen.


Het DaaS (Device as a Service) project, in samenwerking met Acer for Education, laat scholen toe om op een duurzame manier te investeren in digitalisering! Meer weten over DaaS? Neem contact met ons op!

Digitalisering is veel meer dan het aankopen van toestellen
Het aankopen van hardware is een eerste stap in de digitale transformatie van je school. Hoe kan je digiborden en chromebooks op een efficiënte manier inzetten in de klas? Hoe kan je dankzij alle verschillende digitale tools een productieve leeromgeving creëren? Neem een kijkje in ons pedagogisch aanbod en ontdek onze opleidingskalender met open opleidingen. Liever een opleiding voor heel je lerarenkorps? Wij organiseren vraaggestuurde opleidingen- en opleidingstrajecten op maat van jouw school! Dankzij onze Digislim-bevraging ontvang je een uitgebreide analyse van het ICT-beleid in jouw school en krijg je vervolgens suggesties op maat.

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.