Google Workspace

Nieuw in Google Classroom: Oefensets

4/11/2022

Om digitale lessen meer efficiënt en interactief in te richten heeft Google for Education een nieuwe functie in Google Classroom ontwikkeld: ontdek de oefensets.

Deze nieuwe functie wil leerkrachten ondersteunen om meer tijd en aandacht te kunnen besteden aan het uniek leertraject van elke leerling door middel van persoonlijke feedback. Dankzij de oefensets kunnen leerkrachten makkelijk interactieve lessen, taken en toetsen aanmaken en beoordelen. Hiermee kunnen leerkrachten ook makkelijk differentiëren en hele leerpaden uitwerken voor hun leerlingen.


Dankzij oefensets kunnen leerkrachten hun eigen lesinhoud snel eenvoudig omzetten in interactief en online materiaal met behulp van verschillende tools:

  • Dankzij machine learning (= slimme technologie, ook wel Google Magic genoemd) is er de mogelijkheid om interactieve vragen te gaan toevoegen aan PDF documenten en afbeeldingen die geüpload zijn in Google Classroom
  • Het is mogelijk om verschillende soorten vragen toe te voegen aan het lesmateriaal, je kan kiezen uit meerkeuze, open vragen, selectievakjes en nog zoveel meer, ook in eenzelfde document!
  • Google’s automatische beoordelingstool is geoptimaliseerd om de tijd die leerkrachten besteden aan handmatig beoordelen te beperken. Het is nu mogelijk om meerdere antwoorden als correct te beoordelen als alternatieve oplossingen. De oefensets helpen leerkrachten om inzicht te krijgen in de individuele prestaties van elke leerling.
  • Handschriftherkenning zorgt ervoor dat handgeschreven input omgezet wordt in getypte tekst, denk hierbij bijvoorbeeld aan het schrijven van wiskundige symbolen en formules of schetsen van illustraties zoals cirkels, pijlen etc. Deze technologie moet vermijden dat leerlingen veel tijd verliezen en gefrustreerd raken bij online huiswerk.
  • Leerlingen krijgen realtime feedback terwijl ze oefensets maken. Dit wil zeggen dat wanneer een leerling moeite heeft met het oplossen van een bepaalde vraag, hij of zij een hint kan krijgen via visuele uitleg en video's. Maar wanneer ze een antwoord goed hebben, wordt dat ook gevierd met leuke animaties en confetti.

De oefensets uitproberen? Via deze link kan je je opgeven om deel te nemen aan de bèta periode van de oefensets! Momenteel zijn de oefensets enkel in het Engels beschikbaar voor scholen met de Teaching and Learning Upgrade of de Google Workspace for Education Plus.

Heb je momenteel nog geen Teaching and Learning Upgrade, of nog geen Google Workspace for Education Plus en ben je toch benieuwd naar de oefensets?

Neem contact met ons op en we bieden jullie graag een gratis en vrijblijvende proefperiode van 60 dagen voor 50 gebruikers aan. (Opgelet: u mag nog geen eerdere proefperiode geactiveerd hebben op uw domein!)

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.